ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΔΥΝΑΜΗΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  1. 1.       ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ:

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑΣ: Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα με ζεστό νερό περιεκτικότητας 10% σε βάρος από υγρό σαπούνι καθαρισμού πιάτων και καθαρίστε τις ταπετσαρίες με ένα μαλακό, καλά στραγγισμένο πανί.

ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΛΕΚΕΔΕΣ: Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό λευκό ύφασμα εμποτισμένο σε διάλυμα με κοινό λευκαντικό ρούχων (10% λευκαντικό, 90% νερό). Τρίψτε απαλά. Ξεβγάλτε με βρεγμένο σε νερό ύφασμα για να απομακρυνθεί το λευκαντικό.

Αφήστε το λευκαντικό απ’ ευθείας πάνω στην λερωμένη περιοχή ή βάλτε ένα πανί καλά βρεγμένο με λευκαντικό για περίπου 30 min. Ξεβγάλτε με βρεγμένο σε νερό ύφασμα για να απομακρυνθεί το λευκαντικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για να επαναφέρετε την γυαλάδα, ψεκάστε ένα λεπτό στρώμα από γυαλιστικό σπρέι επίπλων. Αφήστε να ενεργήσει για 30 sec και  κατόπιν κάντε ένα ελαφρό τρίψιμο με ένα καθαρό άσπρο πανί.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥ: Περάστε όλα τα τμήματα του σκελετού με ένα πανί εμποτισμένο σε διάλυμα ζεστού νερού με σαπούνι καθαρισμού αυτοκινήτων. Στεγνώστε καλά.  Αποφύγετε όλα τα καθαριστικά που περιέχουν οξέα ή χλωρίνες ή λειαντικά που μπορούν να γδάρουν τα μηχανήματα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΡΩΜΙΩΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ: Χρησιμοποιήστε γιαλιστικό για χρώμια και μετά διάλυμα λερώματος αυτοκινήτου. Επίσης συνιστώνται ουδέτερα καθαριστικά με PH μεταξύ 5,5 και 8,5. Αποφύγετε όλα τα καθαριστικά που περιέχουν οξέα ή χλωρίνες ή λειαντικά που μπορούν να γδάρουν τα μηχανήματα.

2.   ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

Ελέγξτε όλες τις βίδες και παξιμάδια για τυχόν λασκαρίσματα. Ελέγξτε όλους τους ιμάντες και τα συρματόσχοινα για φθορές ή αλλοιώσεις στην εφαρμογή τους. Ελέγξτε όλες τις λαβές για φθορές.